ЛАРГО - Проект „Имам една мечта“

Покана за встъпителна пресконференция


 

ИМАМ ЕДНА МЕЧТА

Каква е първата ви асоциация, когато чуете „ранни бракове”, „деца раждат деца”, „отпадане от училище”, „неграмотност”? Да, „циганките”. Дори и зад маската на политическата коректност да ги наричат „ромки”, много хора смятат, че ромските жени сами са си виновни за ситуацията, в която се намират, защото „раждат по много ”, „женят се малки”, „мързеливи са”.

Но проблемът е, че ромските момичета и жени се въртят в омагьосания кръг на една социализация, която не ги зачита като личности, като субекти на житейски планове и човешка воля. Много ромски момичета и жени са двойно дискриминирани и обществото остава глухо за техните проблеми, надежди и мечти.

Ето защо сдружение „ЛАРГО“ - Кюстендил започва реализацията на проект „Имам една мечта”. Проектът ще приложи нови методи за овластяване на ромски жени и девойки чрез директно застъпничество. „Имам една мечта“ се изпълнява в партньорство с норвежката застъпническа организация KUN, която има огромен опит в овластяването на уязвими социални групи и защитата на правата на жените и малцинствата.

 

Искате ли да разберете какво е „директно участие“, какво означава „визуално застъпничество“ и как може да се разкъса омагьосаният кръг бедност-неграмотност-безработица-бедност?

 

Заповядайте на встъпителната пресконференция по проект „Имам една мечта“, която ще се проведе на 25 октомври, понеделник, от 10:30 ч. в пресклуба на БТА в Кюстендил, ул. „Търговска“ 11.

 

За повече информация – Венелин Стойчев (моб. 0887-230-230)  и на мейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Проектът „Имам една мечта“ се осъществява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по Фонд Активни граждани България в рамките на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

 

Image
Този подсайт е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на подсайта се носи от Сдружение Либерална алтернатива за ромско гражданско обединение – ЛАРГО в партньорство с KUN Centre for Equality and Diversity – Норвегия, и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този подсайт отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България www.activecitizensfund.bg.

* посещения днес - 57 за месеца - 1022 общо - 31727

Currently are one guest and no members online