ЛАРГО - Проект „Имам една мечта“

В " Център за работа с деца и родители" - град Ракитово се осъществи четвъртото представяне на Пътуващата изложба Photo Voice „Ромската жена е ...“ част от проект „Имам една мечта“

header largo dream

30 януари 2024 година

 

     Днес, в " Център за работа с деца и родители" - град Ракитово се осъществи четвъртото представяне на Пътуващата изложба Photo Voice „Ромската жена е ...“ част от проект „Имам една мечта“ на Сдружение „ЛАРГО“ – гр. Кюстендил.
      Изложбата беше открита от Анче Кривонозора – координатор на Женския Клуб в гр. Ракитово.
      Пътуващата изложба разкрива множеството лица на успелите ромски жени - част от общността на ромите в страната, които са живият пример за останалите, и демонстрират позитивните ролеви модели на успели в своите области на реализация жени и момичета от шест населени места с ромска общност /Кюстендил, Ракитово, Радомир, с. Ковачево, Ботевград, Дупница/. Те са образовани, красиви, амбициозни и са твърдо решени да работят избраните от тях професии. Най-голямото предизвикателство е да се преборят със себе си, да си повярват, че могат, че знаят и че ще успеят да се реализират в своите области. Преподавател по български, английски език и по математика, социален работник, експерт застъпничество, майка, собственик на кабинет за неотложна манипулационна- медицинска грижа, лаборант, здравен медиатор, студент, бъдещ геолог, гримьор, фризьор, собственик на малък бизнес – тези жени са живото доказателство, че ромската жена е способна да постигне много и нейните постижения могат да бъдат в различни светлини в различни поприща.
      Изложбата може да бъде видяна в следните градове:
Дупница: 12-20.2.2024.
      Изложбата е реализирана в рамките на застъпническа кампания на женски клубове по проект „Имам една мечта“ с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

 

 

-01-30-
-01-30-
-01-30-
-01-30-
-01-30-
-01-30-
-01-30-
-01-30-
-01-30-
-01-30-
-01-30-
-01-30-
-01-30-

  Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение Либерална алтернатива за ромско гражданско обединение – ЛАРГО в партньорство с KUN Centre for Equality and Diversity – Норвегия и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България www.activecitizensfund.bg .

Проектът „Имам една мечта се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проект „Имам една мечта“ е да апробира, приложи и разпространи иновативни методи за овластяване на ромски жени и девойки чрез директно застъпничество.

 

Image
Този подсайт е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на подсайта се носи от Сдружение Либерална алтернатива за ромско гражданско обединение – ЛАРГО в партньорство с KUN Centre for Equality and Diversity – Норвегия, и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този подсайт отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България www.activecitizensfund.bg.

* посещения днес - 43 за месеца - 283 общо - 28525

Currently are one guest and no members online