ЛАРГО - Проект „Имам една мечта“

Ромската жена е ....

header largo dream

Photo Voice изложба на женски застъпнически клуб към Сдружение ЛАРГО - Кюстендил.

15 октомври 2023 година

 

Днес в 11.30 ч. беше открита изложба Photo Voice на женски застъпнически клуб към Сдружение ЛАРГО „Ромската жена е ....“. Изложбата беше открита от Ани Ковачева - председател, женски клуб, Сашо Ковачев – председател и д-р Венелин Стойчев – експерт застъпничество към към Сдружение „ЛАРГО“. Фоайето на Общински драматичен театър, Кюстендил събра организатори, съмишленици, доброволци, служители от Сдружение ЛАРГО, представители на местни институции в града и гости от екипа по проект „Имам една мечта“.

Те са млади, образовани, красиви, част от ромската общност, не се  вписват в стереотипите, които обикновено им приписват, и са твърдо решени да работят избраните от тях професии и сфери на дейности, и са пример за останалите от общността. Най-голямото предизвикателство е да се преборят със себе си, да си повярват че могат. Изложбата разкрива множеството лица на успялата ромска жена – предприемач, социален работник, майка, певица, собственик на малък бизнес, фризьор, студент, фармацевт, и показа позитивните  ролеви модели на успели в своите области на реализация жени и момичета от ромската общност в Кюстендил, които да покажат, че ромската жена е способна да постигне много и нейните постижения могат да бъдат в различни светлини в различни поприща.

 

Изложбата е реализирана в рамките на застъпническа кампания на женски клуб към Сдружение ЛАРГО по проект „Имам една мечта“, и може да бъде разгледана във фоайето на Общински драматичен театър, Кюстендил, до края на м. Октомври 2023.

 

За повече информация и контакт:

Ани Ковачева, председател, женски клуб към Сдружение „ЛАРГО“, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., тел.  0899 033206

 

Постер за събитието:

-10-15-
-10-15-
-10-15-
-10-15-
-10-15-
-10-15-
-10-15-
-10-15-
-10-15-
-10-15-
-10-15-
-10-15-
-10-15-
-10-15-
-10-15-
-10-15-
-10-15-
-10-15-
-10-15-
-10-15-
-10-15-
-10-15-
-10-15-
Photo-Voice-exhibition-of-the-Womens-Advocacy-Club-Poster-2-edited

 

  Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение Либерална алтернатива за ромско гражданско обединение – ЛАРГО в партньорство с KUN Centre for Equality and Diversity – Норвегия и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България www.activecitizensfund.bg .

Проектът „Имам една мечта се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проект „Имам една мечта“ е да апробира, приложи и разпространи иновативни методи за овластяване на ромски жени и девойки чрез директно застъпничество.

 

Image
Този подсайт е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на подсайта се носи от Сдружение Либерална алтернатива за ромско гражданско обединение – ЛАРГО в партньорство с KUN Centre for Equality and Diversity – Норвегия, и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този подсайт отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България www.activecitizensfund.bg.

* посещения днес - 61 за месеца - 301 общо - 28543

Currently are 3 guests and no members online